Безплатен антивирусен софтуер

Обосновано можем да кажем, че платените антивирусни продукти, могат да бъдат заменени с безплатни такива без да се компрометира сигурността на вашата компютърна система. Разбира се,  става въпрос за използване на тези продукти при домашни условия, при които няма нужда от многофункционалните корпоративни решения предлагани на пазара.

Графика по-долу показва световния пазарен дял при антивирусния софтуер предназначен за Windows операционни системи към Октомври 2014г. Ясно се вижда, че първенецът от началото на годината Microsoft Essetial сега отстъпва място на най-популярния в момента продукт за сигурност Avast.

Capture

безплатна антивирусна програма - avast – Avast Free Antivirus

Avast e най-популярната безплатна антивирусна програма в света, с повече от 226 милиона регистрирани потребители. Разполага с интелигентна защита против вируси и зловредни програми и открива заплахи, за който все още никой не е чувал. С новата технология Home Network Security за първи път вашата домашната мрежа и безжичните устройства остават защитени от хакерски атаки. Чрез технология за почистване на браузъра се отървавате от всичко досадни съобщения и add-они.

 

безплатна антивирусна програма -microsoft-security-essentials-Microsoft Security Essentials

Microsoft Security Essentials е безплатно приложение, което да се инсталира и използва лесно. С него ще защитите компютъра си от вируси, шпиониращ софтуер и други видове злонамерен софтуер. Приложението работи тихо и ефективно във фонов режим, така че не е необходимо да се тревожите за прекъсвания или извършване на актуализации.


безплатна антивирусна програма -avira 2013 – Avira Free Antivirus

Avira AntiVir Personal  наблюдава всяко действие, извършено от потребителя или  операционната система и реагира своевременно при засичане на зловредна програма. Аvira е надеждно и безплатно антивирусно решение, което непрестанно сканира компютъра ви за злонамерени програми, като вируси, троянски коне, шпионски софтуер, червеи и други. Открива и премахва повече от 150 000 вируси, лесен е за работи и се актуализира автоматично.


безплатна антивирусна програма - avg – AVG AntiVirus FREE 2015

AVG Free Antivirus e антивирусна защита, която открива, блокира и премахва вируси и зловреден софтуер. Както и при останалите представени продукти, AVG има многобройни спечелени награди за най-добър продукт за сигурност.
Безплатната версия съдържа основна защита, която блокира всякакъв вид вируси. Tехнологията Link Protection, сканира уеб връзките, както и страници като Facebook и Twitter. AVG e съвместима с всичко Micorsoft базирани операционни системи, както и с най-популярните Интернет браузъри. Лесен за работа с поддръжка на голям брой езици лесен за работа с поддръжка на голям брой езици.