избор на парола

Достатъчно надеждна ли е Вашата парола?

Инструмент за тестване на пароли

Искате да разберете дали вашата парола е достатъчно сигурна? Разберете колко време би отнело да бъде разбита с традиционните хакерски инструменти.
Тествайте вашата парола с някой от следните инструменти:

https://password.kaspersky.com/

https://www.my1login.com/resources/password-strength-test/

https://www.bennish.net/password-strength-checker/

http://www.passwordmeter.com/

https://howsecureismypassword.net/

Генератор на пароли

С помощта на генератор за пароли, може да изберете произволна и почти неразбиваема парола на базата на предварително зададени правила или критерии по ваш избор.
Изберете най-подходящия за вас инструмент от следните линкове:

http://www.mytsoftware.com/dailyproject/PassGen/PassGen.html

https://xkpasswd.net/s/

https://lastpass.com/generatepassword.php

https://passwordsgenerator.net/

https://mxtoolbox.com/PasswordGenerator/

Мениджър за пароли

Използването на мениджър за пароли увеличава многократно сигурността и е за предпочитане пред стандартните методи за използване и съхранение на пароли. Съществуват два основи типа мениджъри, единият е да съхранявате паролите си онлайн, на защитен сървър, което позволява да имате достъп до тях независимо къде се намирате. Другият начин е да инсталирате приложение, което да пази паролите локално на вашия компютър.

Изберете най-подходящият за вас инструмент от следните линкове:

https://www.lastpass.com/

https://www.dashlane.com/

http://keepass.info/

https://1password.com/

Компрометиран акаунт

Същестуват няколко сайта, в които всеки може да провери дали негов акаунт е бил хакнат някога. Проверката става след като въведете Вашият имейл адрес в полето за проверка, след това протича проверка в предварително събрани бази данни от най-популярните сайтове в Интернет. Ако данните за Вашия акаунт някога са били откраднати от хакер, ще Ви излезе съобщение с предупреждение, че е най-добре да промените паролата си за този акаунт и най-добре изобщо да не я използвате вече.

https://haveibeenpwned.com/

https://www.avast.com/hackcheck

Ако използвате Google Chrome, като основен уеб браузър може да използвате приставка, която да Ви съобщава, ако използваният в момента акаунт е бил хакнат. Приставката се казва „Password Checkup extension“ и може да бъде свалена от следната връзка:

https://chrome.google.com/webstore/detail/password-checkup-extensio/pncabnpcffmalkkjpajodfhijclecjno?hl=en

С това завършва нашата кратка стария, свързана с използването на сигурни пароли.
Надяваме се да е била от полза.

  • наблюдение на служители

Софтуер за наблюдение на служители – виртуозният мениджмънт

Софтуер за наблюдение на служители – виртуозният мениджмънт Доверието е всичко. На работното място дава усещане за взаимност и споделени цели. На теория. Практиката навсякъде по света е изпъстрена с примери, когато [...]

  • Социално инженерство

Социалното инженерство – пълен курс по психология

Социалното инженерство – пълен курс по психология Социално инженерство е съвкупност от разнообразни и развиващи се техники за манипулация с цел достигане до лична информация, получаване на достъп, пароли, пари или други [...]

  • Как да защитим имейл комуникацията

Как да защитим имейл комуникацията?

Как да защитим имейл комуникацията? Всеки ден в света се изпращат над 200 милиарда имейла и част от тях съдържат чувствителна корпоративна информация. Имейл комуникацията е базов инструмент в съвременната корпоративна среда, [...]

Geletron представя интересни статии, проучвания и практики от света на ИТ технологиите. Абонирайте се сега, за да получавате винаги актуална информация от нашия блог.

    Вашето име: *

    Вашият имейл адрес: *